2016. feb 23.

Létezik olyan, aki szeret panírozni?

írta: KataSV
Létezik olyan, aki szeret panírozni?

Tudom, a rántott cuccok nem épp a legjobb választás ha az alakomra akarok figyelni, de én pl. simán lemondok inkább a köretről vagy egy kis édesről azért, hogy alkalmanként lecsúszhasson egy kis rántott gomba vagy cukkini. Na meg azért véleményem szerint kár átesni a ló túlsó oldalára, ha nem eszed halálra magad a panírozott finomságokkal, szerintem időnként simán belefér :)

Viszont panírozni nagyon utálok! Hétvégén sikerült nagyon jó áron megcsípnem cukkinit, de mivel picikék voltak, gondoltam felkarikázom és majd úgy kirántom. Na de ki az aki ennyi apró karikát képes egyenként bepanírozni? Mármint képes lennék, de nagyon nem akarom!

Szóval eljött az ideje egy újabb netes okosság tesztelésének! Fogtam 3 dobozt. Az egyikbe tettem a lisztet, a másikba a felvert tojást, végül a harmadikba a prézli.

20160220_120411.jpg

Ezután belepakoltam a lisztesbe a kis cukkini karikákat, rázártam a dobozra a tetejét és jól összeráztam. Amikor rátapadt, átpakoltam a tojásosba, végül a prézlisbe, majd mehetett a forró olajba és kész is.

Jelentem, a technika működik!

Amire figyelni kell szerintem:

  • zárjon jól a doboz (enélkül kellemetlen perceket szerzel magadnak)
  • inkább több részletbe pakold a cuccokat, mert a végén, amikor már több cukkini ment a dobozba, összeragadtak a karikák és nem is tapadt olyan jól rá a cucc
  • "törékenyebb" rántani valóval szerintem nem nagyon működik, szóval ha pl puhára főzött karfiol rántanál akkor vagy panírozd egyesével, vagy nagyon nagyon óvatosan rázd a dobozt :)
  • főleg az apró rántani valókhoz jó (pl. gomba, cukkini karika, apróbb húsik)

 

 

Szólj hozzá

#konyha #gyorsanfinomat #panírozás #konyhaipraktika